Juomaveden keittokehotus päättyy Rengossa Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella

Juomaveden keittokehotus päättyy Rengossa Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella

07.07.2021

Juomaveden keittokehotus päättyy Rengossa Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella.

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n (HS-Vesi) Rengon vesijohtoverkosta otettujen näytteiden perusteella Sahantien ja Lunkaankulmantien alueen verkostovedessä ei havaittu ulosteperäisiä bakteereita eikä taudinaiheuttajia. Vedenlaadun tehostettu tarkkailu päättyy.

Veden keittokehotus päättyy Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella. Keittokehotuksen purkamisesta on ilmoitettu asianosaisille.

Sahantien ja Lunkaankulmantien alueen verkosto oli suunnitelmissa desinfioida kloorilla. Kloorausta ei kuitenkaan suoritettu, koska riskinarvioinnin mukaan kloorauksen aiheuttamat tekniset haasteet olivat suuremmat kuin kloorauksesta saavutettava hyöty. Kaikki näytetulokset olivat puhtaita, joten klooraukselle ei senkään puolesta ollut tarvetta.

Rengon vesijohtoverkossa tapahtui Sahantien ja Lunkaankulmantien läheisyydessä putken rikkoutuminen 29.6.2021. Viranomaispalvelut antoi veden keittokehotuksen Sahantien ja Lunkaankulmantien alueelle veden mahdollisen saastumisen varalta. Keittokehotuksen vaikutuksen alaisille kiinteistöille ilmoitettiin asiasta.

Tapahtuma katsotaan päättyneeksi, eikä tiedotukselle ole enää tarvetta.

Tämä tiedote löytyy Hämeenlinnan kaupungin www.hameenlinna.fi ja HS-Veden verkkosivuilta www.hsvesi.fi.

Lisätietoja:

Tanja Heikkilä, terveystarkastaja, Hämeenlinnan kaupunki
puh. 040 523 6771

Jukka Meriluoto, toimitusjohtaja, HS-Vesi
puh. (03) 621 2280