Yrityksille

Yrityksille

Tälle sivulle on koottu yrityksille tarpeellista tietoa palveluistamme.

 

Verkkolaskut säästävät aikaa

  1. Ilmoita HS-Veden laskutukseen verkkolaskuosoite sekä operaattori.
  2. Lisäämme tiedot laskutusosoitteeseen ja tämän jälkeen laskut tulevat verkkolaskuina.

 

Vesimittarilukeman ilmoittaminen

Vesimittarilukeman ilmoittaminen onnistuu Vesitili-palvelun kautta. Palveluun tulee rekisteröityä asiakasnumerolla, käyttöpaikkanumerolla ja vesimittarin numerolla. Nämä tiedot löytyvät laskulta. Tarvittaessa voi apua pyytää laskutuksestamme arkisin klo 8-14 välillä. Rekisteröitymisen jälkeen yrityksen edustaja näkee palvelusta kaikkien kohteidensa tiedot ja voi ilmoittaa näiden mittarilukemat. Rekisteröinti ja sen jälkeen kirjautuminen tapahtuu Vesitili-linkin kautta: https://www.vesitili.fi/HSVesi

 

Tietoa häiriötilanteista

Ilmoitamme tekstiviestillä sekä äkillisistä että ennakoiduista vedenjakelun häiriötilanteista.  Tarvittaessa voit lisätä palveluun puhelinnumeron, johon haluat häiriötiedotteet. Yhteystiedot voi lisätä häiriötiedotteet tekstiviestillä -sivulta löytyvän lomakkeen kautta.

Häiriötilanteet päivitetään myös HS-Veden www-sivuilla olevaan häiriökarttaan.

 

Liittyminen verkostoihin ja sopimukset

Ohjeet uuden rakennuksen rakentamisesta

Ohjeet vanhan rakennuksen liittämiseen

 

Sako- ja umpikaivolietteiden sekä tapahtumakäymäläjätteiden vastaanotto

Vastaanotetuista sako- ja umpikaivolietteistä sekä tapahtumakäymäläjätteestä veloitamme voimassa olevan hinnaston mukaiset maksut.

Sako- ja umpikaivolietteiden vastaanotto

HS-Vedellä on sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottopisteet seuraavissa paikoissa:

  • Paroisten puhdistamo, Paroistentie 7, Hämeenlinna
  • Akaan puhdistamo, Puhdistamontie 9, Akaa
  • Lammin puhdistamo, Puhdistamontie 1, Lammi
  • Hauhon sakokaivoasema, Euttutie, Hauho

HS-Veden kanssa sopimuksen tehneet sako- ja umpikaivolietteen tuojat voivat tyhjentää sopimuksen mukaisesti lietteitä kyseisille asemille.

Tapahtumakäymäläjätteiden vastaanotto

Tapahtumakäymäläjätteitä otetaan vastaan ainoastaan Paroisten jätevedenpuhdistamolle ja vastaanotto tapahtuu aina ennalta sopien.

 

Poikkeus- ja vaaratilanteet

Elinkeinonharjoittaja on velvollinen ilmoittamaan HS-Vedelle mahdollisista toimenpiteistä, jotka saattavat aiheuttaa haittaa HS-Veden viemäriverkoston, jätevedenpumppaamoiden tai -puhdistamoiden toiminnalle. Mikäli et ole varma ilmoittamisen tarpeellisuudesta, soita vikanumeroomme, niin varmistetaan asia yhdessä.

 

Poikkeavat jätevedet

Poikkeaviksi jätevesiksi kutsutaan teollisuusjätevesiä ja muita viemäriverkkoon johdettavia jätevesiä, jotka poikkeavat normaalista asumajätevedestä. Poikkeavien jätevesien johtaminen viemäriverkkoon on aina luvanvaraista.

Poikkeavia jätevesiä syntyy teollisuuden lisäksi mm. pilaantuneiden maiden kunnostushankkeista, lämpökaivojen porausvesistä, rakennustyömaiden kaivantovesistä ja erilaisista kertaeristä.

Poikkeavien jätevesien johtamiseksi, ota yhteyttä hsvesi@hsvesi.fi

 

Rakennustyömaiden työmaavedet

Rakennustyömaiden työmaavesille löytyy sopimustietolomake täältä. Työmaaveden tilaajan tulee olla lomakkeen täyttämisen jälkeen yhteydessä HS-Veden putkimestariin vesimittarin asennusajankohdan sopimiseksi.