Juomavesi on edelleen keitettävä Rengossa Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella

Juomavesi on edelleen keitettävä Rengossa Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella

01.07.2021

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n (HS-Vesi) Rengon vesijohtoverkosta 29.6. otettujen ensimmäisten näytteiden mukaan Sahantien ja Lunkaankulmantien alueen verkostovedessä ei havaittu ulosteperäisiä bakteereita. Vedenlaatua tutkitaan kuitenkin edelleen. Seuraavat näytteet otetaan 1.7.2021. Näiden näytteiden lisäksi otetaan vielä yhdet näytteet ensi viikolla 27.

Tänään otettujen näytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Veden keittokehotus jatkuu siihen asti kunnes kaikkien suunniteltujen näytteiden tulokset ovat valmistuneet ja ne on todettu puhtaiksi. Veden keittokehotus on voimassa 29.6. annetun rajauksen mukaisesti eli Sahantien ja Lunkaankulmantien alueella. Keittokehotuksen purkamisesta tullaan ilmoittamaan asianosaisille.

HS-Vesi desinfioi verkostoa kloorilla viikon 26 aikana. Veden klooraus tulee aiheuttamaan veteen kloorin makua, mutta vettä voi käyttää normaalista kloorin mausta huolimatta.

Rengon vesijohtoverkossa tapahtui Sahantien ja Lunkaankulmantien läheisyydessä putken rikkoutuminen 29.6.2021. Viranomaispalvelut antoi veden keittokehotuksen Sahantien ja Lunkaankulmantien alueelle veden mahdollisen saastumisen varalta. Keittokehotuksen vaikutuksen alaisille kiinteistöille ilmoitettiin asiasta.

Tapahtumasta annetaan lisätietoja tutkimustulosten valmistuttua ensi viikolla.

Tämä tiedote löytyy Hämeenlinnan kaupungin www.hameenlinna.fi ja HS-Veden verkkosivuilta www.hsvesi.fi.

 

Lisätietoja:

Päivi Lindén terveystarkastaja Hämeenlinnan kaupunki

puh. 040 523 6772

Ari Kaunisto verkostopäällikkö HS-Vesi

puh. (03) 621 3721