Vesimittarilukeman ilmoittaminen ja Vesitili

Vesimittarilukeman ilmoittaminen ja Vesitili

10.05.2023

Vesimittarilukeman ilmoittaminen vähintään kerran vuodessa on tärkeää, jotta kulutuksen seuranta ja laskutus pysyvät paremmin ajan tasalla.

Jos vedenkulutuksessa on tapahtunut suuria muutoksia, voi arviolaskutus olla väärän suuruista, suuntaan tai toiseen. Jos kulutus on esimerkiksi kasvanut ja arviolaskutus ollut liian pientä, aiheuttaa se suuremman tasauslaskun. Ja jos lukemaa ei ole ilmoittanut useaan vuoteen, voi tasauslasku olla hyvinkin suuri. Kulutuksen pienentyessä vastaavasti pienempi. Väärään tietoon perustuva arviolaskutus on voinut johtaa hyvitysten maksamiseen asiakkaalle.

Saadakseen oikean suuntaiset arviolaskut ja välttyäkseen ikävän suurilta tasauslaskuilta, on tärkeää seurata vedenkulutusta, ilmoittaa muutoksista, kuten asukasmäärän pienentymisestä tai kasvamisesta sekä ilmoittaa lukema sitä pyydettäessä.

Toimitusehtojemme mukaan asiakkaan tulee toimittaa laskutusta varten tarvittavat lukematiedot laitoksen määrääminä aikoina eli lukukortin saapuessa. Jos lukemaa ei ole ilmoitettu, arviolaskutus jatkuu siihen asti, kun lukema ilmoitetaan. HS-Vesi lähettää mittarilukukortin kerran vuodessa asiakkailleen.

Lukeman voi ilmoittaa useamminkin kuin kerran vuodessa. Se käy kätevästi Vesitili-palvelumme kautta, johon pääsee kirjautumaan kotisivujemme Vesitili-linkin kautta. Kirjautumiseen tarvitaan asiakasnumero ja käyttöpaikan numero, jotka löytyvät esim. laskulta tai saapuneelta lukukortilta.

Paperisen lukukortin sijaan voimme lähettää lukupyynnön myös sähköpostitse. Asiakkaat, jotka ovat antaneet Vesitilin tai asiakaspalvelumme kautta luvan sähköpostilähetykseen, saavat jatkossa lukemapyynnön sähköpostiinsa. Sähköpostin lähettäjä on hsvesi@hsvesi.fi ja posti sisältää linkin Vesitilipalveluun. Tällaisen postin voi huoletta avata ja klikata linkkiä ilmoittaaksesi mittarilukeman. Vesitilin kautta voi seurata kulutusta ja näet edelliset lukemat.

Käy tutustumassa Vesitiliin!